RSS

Anime – Opožděné první dojmy – Léto 2013

08 září

DruhyPohled_Summer2013_thumbČas je sprostá věc. Někdy je ho vela, někdy naopak nie (hlavně když s ním člověk neumí nakládat). Sám jsem si to za poslední dva měsíce prázdnin osobně zakusil. K úžasným zkušenostem z práce – mé první praxi v oblasti strojírenství – se však (nejspíš) vrátím někdy jindy.

Věřím, že se zde najdou (alespoň doufám) ještě takoví lidé, kteří nezapomenuli, že je tento blog smetištěm všeho možného a ne pouze a jen školy.  Dnes se zde tedy objevuje přídavek ze » světa anime « .

Edit: 10.9.2013: Doplněny 2 další anime (jak jsem na ně mohl zapomenout :-D ).

V prvním týdnu velkých prázdnin roku 2013 se na svět opět dostalo na 29 (odhad?) nových anime sérií. Z velké části to byly, jak už tomu v dnešní moderní společnosti bývá, scifi-hororo-komediové-kawaii-super-powers dramata středoškoláků, které osud vede k záchraně státu, planety, ne-li kolikrát i vesmíru (či jeho paralelních odnoží).

Výběr jsem zredukoval na úctyhodných 16 sérií.
Po týdnu vypadly 2, po dvou týdnech další 2. V následujícím duu týdnů další čtyři. „Finálně“ se mi zalíbilo 8 sérií, které se poté dostaly na definitivní číslo šest. Jaké to byly? :-)

V Í T Ě Z O V É

Monogatari Series Second Season

Aneb pokračování již známé série Bakemonogatari, rozdělené (alespoň prozatím) do dvou arků. První o kočce Hanekawa Tsubasa a druhý o ztraceném šnečkovi Hachikuji Mayoi :-) Musím říci, oproti šílenému Nisemonogatari to je velmi povedených prozatímních 10 týdnů.

AniDB | Akihabara

Blood Lad

Na spřátelené stránce [ http://www.anime-recenze.g6.cz/ ] velmi kritizován, avšak u mě ponechám na vysoké příčce hlavně díky humoru, který mi prostě sedne. Ani to nemá cenu rozebírat. Zkuste, buď se poštěstí nebo ne.

AniDB | Akihabara

Silver Spoon (Gin no Saji)

Nejprve jsem nevěděl, co od toho čekat. Nakonec se mi dostal takový Moyashimon s jinými postavami, podobným / identickým humorem a prakticky i totožnou kulisou. Akorát místo mikrobů jsou tam zvířata, maso, krev a mléko. Nevypadá to vábně, ale člověka to chytí. Ať už to je cokoli.

AniDB | Akihabara

Rozen Maiden 2013

Ze začátku nadějně depresivní, poslední díly spíše jak za starých časů. Je zde však cítit určitá dospělost a vážnost rozhodnutí. Určitě krok kupředu z mého pohledu oproti minulým dvěma sériím. Někomu to však nemusí zrovna moc vyhovovat.

AniDB | Akihabara

Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui!

Kuroko, nepopulární dívka, která nenávidí svět. Možná zde podobné téma už jednou bylo, ale nepamatuji si, že by bylo zpracováno až tak výtečně jako zde :-) Alespoň prvních pár dílů. Pak se to začíná opakovat. Ale zajímá mě, jak to s ní skončí.

AniDB | Akihabara

Kami nomi zo Shiru Sekai: Megami Hen

Katsuragi gamer, lovec ženských duší a neúprosný logik. Před jeho plány by se mohl zahrabat i kdejaký vojevůdce. Jde nemilosrdně, přímo, logicky a vždy si prosadí svou. Pokud se mu však nestane to, co v této sezóně. Pak jde vše do kytek :-D

AniDB | Akihabara

F A I L

Co jsem věřil, že by mohlo být dobré a hrozně zklamalo?

Kamisama no inai Nichiyoubi, které staví na úžasném nápadu, ale totálně zprasilo vyprávění a příběh jako takový.

Inu to Hasami wa Tsukaiyou na papíře působilo vábně, bohužel po čtyřech episodách šlo do věčných lovišť (dnes jsem se koukl na nejnovější 10. ep. a nestačil jsem zírat, co se tam odehrávalo, brrrr…).

Danganronpa, zajímavých pár minut, po druhém díle jasný odpad, kopírák herních mechanizmů do anime – velké zklamání. Koukám dále, ale spíš jen tak z nudy.

A nakonec Free!, kterému jsem dával alespoň minimální naděje, avšak ani ty nebyly vyslyšeny. Vemte si K-ON!, změňte holky za kluky, vyslečte je do plavek a místo hudebního kroužku je popožeňte do plavání. Jak originální. Přes kopírák. . .

P ř e h l e d

A protože mají strojaři radši kresby, než dlouhé texty, zde pro informaci „beta plakát v 0.02″ :-)

Pro 100% kvalitu kliknout a zvětšit.

Za nedlouho začne další várka sérií, pod kódovým značením Podzim 2013, tak se těšte na první dojmy po 2-3. episodě ;-)

 

Posted by on 8.9.2013 in První dojmy

Leave a comment

Tags: , , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *